Vastuullisuus

Riippumaton Vastuullisuuspaneeli arvioi Riviera Vintagen vastuullisuuden

Ostavastuullisesti.fi  -sivuston riippumaton Vastuullisuuspaneeli kuratoi kestävää elämäntapaa tukevien tuotteiden ja palveluiden vastuullisuutta. Vastuullisuuspaneelin asiantuntijajäsenet työskentelevät mm. Aalto yliopistossa, Suomen Ympäristökeskuksessa, Opetushallituksessa, Sitrassa ja BIOS-tutkimusyksikössä.  

Prosessissa arvioidaan ilmastonmuutoksen torjuntaa, työntekijöiden oikeuksien kunnioittamista, hyvän liiketoimintaetiikan noudattamista, ympäristöjalanjäljen vähentämistä ja ihmisoikeuksien toteutumista sekä kotimaisuutta ja lähituotantoa. 

Vastuullisuuspaneeli hyväksyi Riviera Vintagen tuotteet kestävämmäksi valinnaksi, sillä se toimii kiertotalouden periaatteiden mukaisesti. Lue alta Vastuullisuuspaneelin laatima vastuullisuuskuvaus.

Riviera Vintage -tuotteiden vastuullisuuskuvaus

Second hand -valikoima

Keväällä 2021 perustettu RivieraVintage.com on second hand -verkkokauppa, joka myy ranskalaisia vintage- ja antiikkihuonekaluja sekä sisustustuotteita suoraan kotiin toimitettuina. Tuotteet hankitaan esimerkiksi ranskalaisista käytetyn tavaran liikkeistä, huutokaupoista, käytettyjen tavaroiden markkinoilta ja toreilta sekä yritysten konkurssipesistä.

Puhdistusta tai korjausta vaativat tavarat huolletaan Ranskassa ennen Suomeen tuontia. Ensisijaisesti korjaukseen tai entisöintiin käytetään käytettyjä varaosia tai perinnevaraosia. Puhdistamiseen käytetään pääasiassa harjoja ja vettä. Tarvittaessa huonekaluja öljytään käyttäen oliiviöljyä. 

Tuotteiden kuljetus ja säilytys

Tuotteet säilytetään Ranskassa lämmittämättömässä varastossa. Yrityksen etsinnässä on varastotila, joka lämmitetään uusiutuvaa energiaa käyttäen. Tuotteiden kuljetusta optimoidaan keräämällä mahdollisimman suuri lasti kerralla ja pakkaus- ja rahtimateriaalina käytetään kierrätyslavoja ja kierrätettyä pakkausmateriaalia. Kuljetukset tehdään yhteiskuljetuksena.

Suomessa tuotteet varastoidaan tilassa, joka lämmittyy maalämmön ja vesikiertoisen lattialämmityksen kautta ja jossa käytetään täysin uusiutuvaa suomalaista tuulisähköä. Yritys työllistää tällä hetkellä yrittäjät ja tavoitteena on työllistää osa-aikaisesti tai projektiluontoisesti vaikeasti työllistyviä henkilöitä kun yritys tarvitsee lisää työvoimaa.

Riviera Vintage -verkkokauppa on kestävämpi valinta, sillä se toimii kiertotalouden periaatteiden mukaisesti.

 - Vastuullisuuspaneeli 2021, ostavastuullisesti.fi

Auttaisitko meitä parantamaan vastuullisuuttamme?

Tuleeko sinulle mieleen, miten voisimme parantaa vastuullisuuttamme? Oletko kuulluut uusista kierrätyspakkausinnovaatioista tai kuljetusratkaisuista? Tai onko sinulla palvelu tai tuote, joka voisi parantaa Riviera Vintagen sosiaalista, ympäristöllistä tai liiketoimintavastuuta? Kuulisimme siitä mielellämme. Yhteystiedot löytyvät ylävalikon kautta.